Bel voor een afspraak
06-29342115
Stuur ons een email
hanneke@insighthaptotherapie.nl
Locaties: Gezondheidscentrum Baarn en Ambachtshuis Huizen

haptotherapie-Huizen

Haptotherapie wordt in Baarn gegeven in het Gezondheidscentrum Baarn/Rugcentrum aan de Plataanlaan 5 en in Huizen in het Ambachtshuis aan de Ambachtsweg 46.

De haptotherapie is een zelfstandige therapievorm, ontstaan op basis van de haptonomische principes. Haptonomie betekent letterlijk: wetenschap van de affectiviteit. Haptonomie gaat over de kunde om goed te leren luisteren naar wat ons gevoel ons, naast onze gedachten, te vertellen heeft. De bewustwording en ontwikkeling van je tastzin, het (opnieuw) leren luisteren naar de signalen van je lichaam, zijn het middel om in contact te komen met je gevoelens. Haptotherapie in Baarn kan je helpen opnieuw balans te in hoe je emoties en je eigen lichaam ervaart.
De sensitiviteit ten aanzien van je eigen lichaam en emoties kun je door verschillende redenen kwijt zijn geraakt. Bijvoorbeeld door opvoeding, traumatische ervaringen of rationele keuzes die je gemaakt hebt. Er zijn mensen, die niet hebben leren luisteren naar wat hun lichaam laat voelen over hun innerlijke gesteldheid. En mensen, die door ervaringen in het leven het vertrouwen daarin zijn kwijtgeraakt en hun leven vormgeven vanuit het denken.

In de loop van ons leven kunnen er blokkades ontstaan, die ons gevoelsleven begrenzen, waardoor signalen van ons lichaam niet meer gehoord worden. De haptotherapeut gaat in het contact op zoek naar wie je bent. Via je eigen lichaam ervaar je wat actueel is in relatie met jezelf en met de ander. De ervaringen, verbaal en non-verbaal, worden benoemd en gedeeld. Door middel van verschillende oefeningen worden ervaringen aangereikt hoe om te gaan met je gevoel, hoe gevoelens er mogen zijn en hoe je je gevoelens kunt dragen, zonder uit balans te raken. Je leert weer luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Je wordt bewust gemaakt van lichamelijke gewaarwordingen, je leert de kleine signalen herkennen en erkennen, die je bijvoorbeeld vertellen of iets goed voor je is of waar je grenzen liggen. Je wordt je bewust van hoe je hiermee omgaat en hoe dit misschien anders zou kunnen. Als haptotherapie je aanspreekt kun je eens contact opnemen. De contactgegevens staan onder deze pagina.

Haptotherapie wordt in Huizen gegeven in het Ambachtshuis aan de Ambachtsweg 46 en in Baarn in het Gezondheidscentrum Baarn/Rugcentrum aan de Plataanlaan 5.