Bel voor een afspraak
06-29342115
Stuur ons een email
hanneke@insighthaptotherapie.nl
Locaties: Gezondheidscentrum Baarn en Ambachtshuis Huizen

relatietherapie en haptotherapieVan onbegrip naar verbinding
Onveilige relaties Ieder mens start een relatie om gelukkig te worden met de ander. Wat de aard van de relatie ook is, een zonder problemen bestaat niet. Door allerlei redenen kan de relatie onder druk komen te staan. Irritaties, ruzies, tegenslag, het verwerken van een trauma of verlies, botsende karakters. Vaak kom je er samen uit, maar soms lukt dat niet. Er valt dan een gevoel van veiligheid weg en je kunt of durft je niet meer te uiten. Er ontstaat zo onbegrip en afstand, en je weet niet meer precies wat er in de ander omgaat. Haptotherapie kan dan uitkomst bieden.

Wat is haptotherapie
Haptotherapie beoogt het herstel van het voelen. Je leert voelen dat je lichaam je een heleboel vertelt. Soms is het lastig om daar naar te handelen, ook omdat een relatie zich afspeelt in het spanningsveld van samen en alleen. Je grenzen kunnen vervagen, je voelt je afhankelijk worden of hebt juist het gevoel de vrijheid te verliezen. Haptotherapie in het geval van relatieproblemen gaat dan ook over het herstellen van het vermogen om oprecht en liefdevol contact aan te gaan, door beter in contact te komen met eigen gevoelens en behoeftes.

Haptotherapie maakt de liefde weer voelbaar
Tijdens het traject worden door ervaringsgerichte oefeningen relatieproblemen tastbaar en voelbaar gemaakt. De haptotherapeut maakt beide partijen bewust welk gedrag of welke beleving de relatie verstoort. Zo wordt er een veranderingsproces op gang gebracht en kan de aandacht worden gericht op ieders mogelijkheden om anders met zichzelf en de relatiepartner om te gaan. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor genegenheid en is de wederzijdse liefde weer voelbaar. 

Duur van de haptotherapie
De duur en frequentie van de begeleiding verschilt en is afhankelijk van de aard van de relatieproblemen. Dit wordt in onderling overleg afgestemd. Het is mogelijk dat er na enkele sessies een gevoel van nieuwe openheid en veiligheid ontstaat. Dit nieuwe perspectief zorgt ervoor dat de relatie in beweging komt en je elkaar weer vindt. Dat is het ideale resultaat. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er meer tijd nodig is of dat de relatie wordt beëindigd. De haptotherapeut helpt dan om dit respectvol te laten verlopen.

Erkende therapeuten & vergoeding
De GZ-haptotherapeut is geregistreerd bij de VVH waarvoor strenge eisen gelden. Dat betekent naast een afgeronde HBO/WO medische of psychosociale opleiding, een post-HBO opleiding haptotherapie.

Een sessie relatietherapie duurt 75 minuten en kost 115 euro.