Bel voor een afspraak
06-29342115
Stuur ons een email
hanneke@insighthaptotherapie.nl
Locaties: Gezondheidscentrum Baarn en Ambachtshuis Huizen

haptotherapie Baarn, HaptonomieHanneke de Kloet (1968) is haptotherapeut, was ook oefentherapeut Mensendieck en is moeder van 3 kinderen.

Na veel omzwervingen (docent Frans, directiesecretaresse/officemanager, trainer van Microsoft Office programma's in het bedrijfsleven) volgde ik de opleiding voor oefentherapie Mensendieck en heb ik jarenlang mijn eigen praktijk gehad. Hier behandelde ik mensen met rug-nek en schouderklachten en spanningsgerelateerde klachten zoals hoofpijn en hyperventilatie. Als oefentherapeut ga je meestal (houdings)technisch aan de slag. Maar met deze fysieke aanpak laat je de rest van de mens met zijn emoties en levensproces buiten beeld. Ik ben juist nieuwsgierig naar wat er aan een fysieke klacht ten grondslag ligt. Wat wil je lichaam je vertellen? In mijn eigen professionele ontwikkeling kreeg ik als snel de behoefte om minder effectief en steeds meer affectief aan het werk te zijn. Haptonomie slaat een mooie brug tussen wat er lijfelijk te voelen is en wat er rationeel en emotioneel speelt. In 2009 ben ik daarom begonnen aan de 5-jarige post-HBO opleiding haptotherapie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. De haptonomie en de haptotherapie bieden handvatten voor je persoonlijke innerlijke ontwikkeling, als haptotherapeut begeleid ik mensen hierin. Inmidddels ben ik afgestudeerd, heb mijn eigen praktijk en sta ingeschreven bij de beroepsvereniging VVH. 
Haptonomie is een prachtige aanvulling en een manier van kijken naar de hele mens, met als ideaal lichaam, ziel en geest in harmonie.  Ik ervaar het als heel bijzonder en waardevol als mensen mij hun vertrouwen schenken, waardoor er een haptotherapeutische begeleiding mogelijk is. Belangrijke waarden voor mij in mijn werk zijn vertrouwen, respect, veiligheid, openheid en verbinding.

 

VVH Beeldmerk, gz haptotherapeut